I ostatnio właśnie w ramach szybko i prosto usmażyłam sobie takie placuszki ze starkowanym halloumi i zjadłam je z zimną i orzeźwiającą sałatką pomidorową z dodatkiem mięty. Placki z halloumi i pomidorową sałatką Składniki: Sałatka; 3 pomidory 1/2 czerwonej cebuli garść mięty ( można zastąpić natką pietruszki) 3 łyżki oliwy 1 łyżka octu balsamicznego sól, pieprz do smaku Białka ubić na pianę, trochę pomiksować mikserem jeszcze ciasto, żeby nie było żadnych grudek, wmieszać posiekaną miętę i starte halloumi a następnie delikatnie wmieszać pianę za pomocą łyżki. Od poprzedniego wpisu byłyśmy w międzyczasie na dwutygodniowym wyjeździe – nie była to przerwa od gotowania ale od internetu jak najbardziej. Placki 120 g sera halloumi (albo twardej fety) 2 jajka 1/2 szklanki jogurtu naturalnego 3/4 szklanki mąki 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia sól, 1 łyżeczka posiekanej mięty olej do smażenia Przygotowanie: A ostatnio też taka pogoda, że w zasadzie jem w większości warzywa na surowo – przede wszystkim sałatki.