Pasztet z indyka i wędzonego boczku

Przekąski
17.09.2020 21:10
Pasztet z indyka i wędzonego boczku

Składniki: 350 g mięsa z piersi indyka (bez skóry i kości) 250 g boczku wędzonego (bez skóry i chrząstek) 200 g wątróbki drobiowej 100 g pieczarek 1 cebula 2 jajka 1 sucha kajzerka 600 ml wody 2 listki laurowe 4 ziarna ziela angielskiego 2 łyżki oleju (+ olej do natłuszczenia formy) 1 łyżeczka gałki muszkatołowej sól, pieprz Mięso z indyka, boczek oraz oczyszczone wątróbki drobiowe, liście laurowe oraz ziele angielskie wkładamy do garnka zalewamy wrzątkiem i gotujemy przez 45 minut. Wywar wylewamy. Pieczarki oraz cebulę kroimy w drobną kostkę i przesmażamy na rozgrzanym oleju. Odsączoną bułkę, pieczarki z cebulą oraz mięso przepuszczamy dwa razy przez maszynkę o najmniejszych oczkach.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://qchniapoprostu.blogspot.com/2020/09/pasztet-z-indyka-i-wedzonego-boczku.html