Ciasto puch

Bartek
Ciasta
17.09.2020 20:13
Ciasto puch

Składniki na ciasto puch: 500 g serka wiaderkowego typu President 250 ml śmietany kremówki 1 opakowanie śmietan-fix 2-3 łyżki cukru pudru 2 galaretki agrestowe (możecie użyć również cytrynowych) 150 g herbatników posypka 5 łyżek wiórków kokosowych 1 łyżka masła 1 łyżka cukru Przygotowanie: Galaretkę rozpuszczamy w 500 ml wrzącej wody i czekamy, aż ostygnie. Następnie po do ubitej śmietany dodajemy po 1 łyżce serka – stale miksując, na małych obrotach. A przygotowanie tego ciasta zajmie Ci dosłownie 15 minut, potem tylko czas oczekiwania, aż masa stężeje i można zajadać się tym smakołykiem 😉 Gdy galaretka już ostygnie to stopniowo przelewamy ją do masy serowej, cały czas mieszając łyżką do połączenia się składników. W międzyczasie porządnie schłodzoną śmietanę kremówkę ubijamy z śmietan-fixem na sztywna pianę. Lekki, smaczny deser – po prostu rozpływa się w ustach! Najlepiej, żeby nasz deser chłodził się w lodówce całą noc 😉 Smacznego! Do przygotowanej masy dodajemy 2-3 łyżki cukru pudru.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://gotujzprezesem.pl/2017/10/ciasto-puch/