Taki pudding z kaszy kukurydzianej można ugotować zarówno na zwykłym mleku, jak i na dowolnym napoju roślinnym, czy mleku kokosowym, które nadaje mu charakterystycznego egzotycznego aromatu. W moim domu taki budyń przygotowywany z kaszy kukurydzianej lub nawet częściej z kaszy manny i podawany z babcinymi konfiturami był bardzo częstym gościem podczas poobiedniego podwieczorku. Oto przepis na lekki pudding z kaszy kukurydzianej z sosem jeżynowym. Zamiłowanie do tego prostego deseru pozostało mi do dzisiaj i chyba obok ryżu na mleku to mój ulubiony sposób na osłodzenie sobie dnia. 🙂 Oczywiście z tradycyjnym przepisem lubię trochę poeksperymentować i chyba za każdym razem, w zależności od tego, co akurat mam pod ręką trochę go modyfikuję, zmieniając dodatki. Świetnym pomysłem jest również przygotowanie takiego kukurydzianego budyniu w foremce na babkę i pokrojenie go na porcje przed samym podaniem.