Składniki: - 3 szklanki mleka - 1 budyń waniliowy - 1 budyń czekoladowy - 1 galaretka cytrynowa lub pomarańczowa - 2 banany - dosłodzić wedle uznania - na spód wedle uznania: naleśnik/biszkopty/herbatniki Przygotowanie: - Mleko musimy podzielić na dwie warstwy czyli jedna warstwa to 1 szklanka do gotowania i pół szklanki do rozpuszczenia. Spód możecie wykonać z tego, co macie pod ręką i oczywiście zamienić smaki na swój ulubiony budyń. W pół szklanki zimnego mleka rozpuszczamy budyń i wlewamy do gotującego się mleka razem z połową galaretki. Budyniowiec z bananem na zimno września 12, 2020 / 16 Bardzo łatwe i szybkie ciasto z budyniu bez pieczenia. - Formę (18 lub 20) wykładamy folią spożywczą, na spód układamy naleśnika lub biszkopty i wylewamy budyń.