Przepis na pyszne skrzydełka z piekarnika marynowane w majonezie, musztardzie i ketchupie: Składniki: 1 kg skrzydełek z kurczaka 1 łyżka soli kamiennej ½ szklanka domowej marynaty z majonezu, ketchupu i musztardy Przygotowanie marynaty: Majonez, musztardę i ketchup w stosunku 1: 1 umieszczamy w misce i dokładnie mieszamy. Blachę na której będziemy piekli skrzydełka wykładamy papierem do pieczenia, wykładamy skrzydełka, wstawiamy blachę do piekarnika i pieczemy przez 45 minut w środkowej jego części na intensywnie złoty kolor, w tym czasie skrzydełka zaczynają się lekko karmelizować na krawędziach, podwyższamy temperaturę do 200 stopni C i dopiekamy skrzydełka ok. 10 minut aż uzyskają chrupiącą, rumianą skórkę. Jak zrobić pyszne skrzydełka z piekarnika marynowane w majonezie, musztardzie i ketchupie: Skrzydełka przekładamy do miski, doprawiamy solą i smarujemy marynatą, aż będą równomiernie pokryte. Pyszne skrzydełka z piekarnika marynowane w majonezie, musztardzie i ketchupie. Polecam też skrzydełka BBQ, które mają specyficzny dymny posmak, albo pyszne Skrzydełka kurczaka z syropem klonowym. Nie ma znaczenia, która jest pora roku i jaka jest pogoda na zewnątrz, ponieważ pieczenie skrzydełek odbywa się w piekarniku.