SKŁADNIKI Beza: 5 białek 300 g drobnego cukru do wypieków 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka octu winnego szczypta soli Bita śmietana: 300 ml śmietany kremówki 2 łyżki mascarpone 2 łyżki cukru pudru 250 g borówek PRZYGOTOWANIE Beza Białka ubij na sztywno ze szczyptą soli. Świeże borówki zerwane prosto z ogrodu o poranku otulone puszystą śmietanką i położone na chrupiącej bezie z miękkim, jak chmurka środkiem. Przełóż go na blachę, a następnie na każdy okrąg wyłóż po 2 łyżki ubitej piany. Nie wiem, jak Wy, ale ja uważam, że nie ma lepszego deseru niż beza z czapą bitej śmietany i świeżymi owocami. … Mini bezy z bitą śmietaną i borówkami Wydrukuj przepis Wartości odżywcze 200 kalorie 20 tłuszcz Ocena 5.0 /5 ( 3 zagłosowano ) Bita śmietana Kremówkę ubij na sztywno, pod koniec dodając cukier puder i mascarpone.