Cebulę kroimy w kostkę ,solimy 1 łyżeczką soli ,mieszamy i odstawiamy również na 3 godziny. w między czasie marchewkę ścieramy na tarce o grubych oczkach i również odstawiamy. sami.....polecam Składniki: 3 kg kapusty czerwonej 1 kg marchewki 1 kg cebuli sól Na zalewę: 2 litry wody 0,5 litra octu 10% 0,5 kg cukru 6 liści laurowych 10 kulek ziela angielskiego Przygotowanie: Zobaczcie krótki film jak zrobić taką sałatkę 👇👇👇 Kapustę szatkujemy drobno,solimy ok 2 łyżeczkami soli ,mieszamy i odstawiamy na 3 godziny. Sałatka z kapusty i papryki na zimę sałatka z ogórków i papryki na zimę Pasteryzujemy w piekarniku rozgrzanym do 120 stopni przez ok 20 min, lub tradycyjnie w garnku z wodą ok 15 min. Smacznego!! Sałatka z kalafiorem i cukinią Sałatka z fasolki szparagowej słodko ostra na zimę