Poniżej znajdziecie składniki na porcję serniczków, która nam spokojnie starcza na śniadanie dla 3-osobowej rodziny, a i kilka sztuk zostaje na później. Składniki: 500g twarogu półtłustego 2 jajka około 110 g mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżeczeki cukru wanilinowego 3 łyżki cukru olej do smażenia śmietana Twaróg włóż do sporej miski i rozetrzyj widelcem. Serniczki najczęściej jemy je na śniadanie, ale nadają się także do zabrania do pracy. Postanowiłam podzielić się z Wami moim przepisem na ten przysmak. Smakują dobrze i na ciepło i na zimno. W wolnych chwilach lubię pograć na konsoli lub w jakąś planszówkę (Agricola <3). Serniczki to jeden z moich smaków z dzieciństwa. Moje 2,5-letnie dziecko zajada się nim aż uszy się trzęsą :) Smaż serniczki z dwóch stron aż nabiorą złocistego koloru.