Składniki: 1 kostka margaryny (250 g.) 1 szklanka cukru 1 łyżka cukru waniliowego (miałam swojski) 5 jajek 2 pełne szklanki mąki pszennej tortowej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kakao 2 łyżki mleka Polewa: 1 tabliczka czekolady gorzkiej + 5 łyżek mleka 1/2 tabliczki białej czekolady + 1 łyżka mleka Wykonanie: Margarynę utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. W międzyczasie, napisałam przepis na ciasto, które robiłam w weekend. Biała czekoladę również roztopić z mlekiem w kąpieli wodnej. Gorzką czekoladę roztopić z mlekiem w kąpieli wodnej. Robimy dziś z mężem, przecier pomidorowy na zimę. Połowę ciasta wyłożyć na prostokątną blaszkę, wyłożoną papierem do pieczenia. Wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia, ponownie utrzeć do połączenia składników. Wymieszać, żeby składniki się połączyły. Ciemne ciasto wyłożyć na jasne.