Składniki (blacha 23×33 cm): 2 duże jajka wielkość L 200 g cukru trzcinowego sok i skórka otrata z 1 cytryny 150 ml oleju 500 g gęstego jogurtu naturalnego 500 g mąki pszennej tortowej 2 płaskie łyżeczki sody oczyszczonej 500 g porzeczek kruszonka: 100 g masła + 100 g cukru + 185 g mąki Składniki powinny być w temp. pokojowej. Do masy przesiać mąkę wraz z sodą oczyszczoną, delikatnie wymieszać wyłącznie szpatułką. Jajka (białko i żółtko razem) zmiksować z cukrem na puszystą, jasną masę, powinna znacznie powiększyć objętość. Cukier i mąkę wymieszać, zalać roztopionym masłem, wymieszać łyżką. Dodać sok i skórkę otartą z cytryny, olej i jogurt naturalny.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://www.marta-gotuje.pl/ciasto-jogurtowe-z-porzeczkami-i-kruszonka/