Składniki na bazę ciasta (blacha 25×36 cm): 9 białek (z jajek wielości L) 1 i ½ szklanki cukru 1 i ½ szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szklanka oleju Białka ubić na sztywno. Ciasto białe : ¼ bazy 3 łyżki wiórek kokosowych lub maku Do ¼ części ciasta bazowego dodać kokos lub mak i dokładnie wymieszać. Masa serowa: 6 galaretek (4 kolorowe, różne smaki + 2 krystaliczne) 500 g serka homogenizowanego waniliowego 4 kolorowe galaretki (każdą osobno) wymieszać w szklance gorącej wody. Ciasto żółte : ¼ bazy 4 żółtka 1 łyżka mąki pszennej Do ¼ ciasta bazowego dodać żółtka i mąkę. Polewa: 50 g masła 60 g cukru pudru 3 łyżki mleka 1 czubata łyżka kakao Masło rozpuścić z cukrem pudrem. Na środek nakładać po 2 łyżki każdego z ciast, aż do wykończenia każdego z nich. Dodać mleko i kakao, wymieszać cały czas gotując, ok. 2 minut do lekkiego zgęstnienia. Dodać pokrojone w kostkę kolorowe galaretki i ponownie wymieszać. Masę wyłożyć na pierwszy blat kolorowego ciasta, przykryć drugim blatem ciasta i polać polewą czekoladową. Ciasto kakaowe: ¼ bazy 1 łyżka kakao Do ¼ bazy dodać kisiel w proszku. Pełne kolorów, z przepyszną masą na bazie serka homogenizowanego, wykończone czekoladową polewą. Ciasto różowe : ¼ bazy 1 opakowanie różowego kisielu