Przepis który podam będzie na keksówkę o wymiarach 22cm x 12 cm. Potrzebujemy: 5 szkl cukini ,startej na tarce 2-3 marchewki, średniej wielkości. 1 duża cebula 5 ząbków czosnku 6 jajek 1/4 szkl oleju pęczek natki pietruszki, posiekany kurkuma, czerwona papryka, zioła prowansalskie, sól i pieprz do smaku kasza manna, lub bułka tarta ,w celu zagęszczenia masy. Do odciśniętej cukini , dodajemy startą na tarce marchew , posiekaną natkę, przyprawy jajka i podsmażoną wcześniej cebulę z czosnkiem. Pasztet z cukini idealnie nadaje się na kanapki, lub swobodną niezobowiązującą przekąskę. Startą cukinię połóż na sito, w celu odsączenia nadmiaru wody.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://lyzkawzupie.art.blog/2020/08/24/pasztet-z-cukini/