Sól Coś kwaśnego – np. pomidor, owoce, ser Tłuszcz – np. oliewa z oliwek, olej lniany, olej z pestek dyni Coś chrupiącego – np. prazone orzechy, pestki słonecznika, pestki dyni 2 Czas przygotowania: 15 minut Składniki: 100 g szpinaku 1/2 małej cukinii 1/2 szklanki borówek amerykańskich 200 g sera feta 2 łyżki migdałów sok z 1/2 cytryny, sól, pieprz, oliwa z oliwek kilka gałązek mięty Przygotowanie: Migdały siekamy i prażymy, odstawiamy. W miseczce mieszamy sok z cytryny z sola, pieprzem i oliwą z oliwek (do smaku), polewamy tym dressingiem sałatkę, mieszamy. Kilka liści szpinaku, słodko – kwaśne borówki i słona feta, do tego coś chrupiącego – ta sałatka z borówkami i fetą na pewno Wam zasmakuje. Jeżeli chcecie być na bieżąco z tym, co pojawia się na blogu gorąco zachęciam do śledzenia mnie na Instagramie i Facebooku! Niezależnie od tego z czego ją robimy, powinniśmy pamiętac o tym, żeby znalazły się w niej nastepujące podstawowe elementy: Wskazówki i zamienniki: Możecie zrezygnować z mięty lub zamienić ją na bazylię. Lato rozpieszcza nas ogromem soczystych warzyw i owoców, więc nie ma co wybierać między jednymi a drugimi, nie traktować ich jako konkurencji tylko połączyć w jednym daniu.