kilka-kilkanaście niedużych młodych ziemniaków (najlepiej podobnej wielkości) 4 łyżki mąki pszennej 1 kopiasta łyżka soli masło Nieobrane ziemniaki dokładnie szorujemy pod bieżącą wodą. Mokre od wody ziemniaki dokładnie obtaczamy w mące z solą (uwaga, aby dłonie nie były mokre, by nie namoczyły panierki). Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 220 stopni na około 45 minut (lub dłużej, w zależności od wielkości ziemniaków). Cały sekret to obtoczenie mokrych ziemniaków w mieszaninie mąki z solą i odpowiednio długie pieczenie. Po przepołowieniu ich i obserwowaniu jak przyjemnie pod ich temperaturą topi się masło, wracają wszystkie piękne wspomnienia dzieciństwa.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://smakinatalerzu.pl/2020/08/25/ziemniaki-jak-z-ogniska/