Najlepsza zupa grzybowa

Jolanta

Zupy

19.08.2020 11:17

Najlepsza zupa grzybowa

Zupa grzybowa najlepsza, Składniki: - 3 garści podgrzybków suszonych, - Kawałek wędzonej kości wieprzowej - 1 liść laurowy, - 2 ziarna ziela angielskiego, - 1/2 łyżeczki pieprzu - 1 szt marchew, - 1/4 szt selera, - 3 ziemniaki, - Por- zielona część - 1000 ml wrzącej wody - 150 ml śmietany 30% - Natka pietruszki - sól i pieprz do smaku Najlepszym sposobem na pozbycie się suszonych grzybów jest przygotowanie pysznej zupy grzybowej , a ta dzisiejsza zupa grzybowa jest ugotowana na wędzonej kości z warzywami. Suszone grzyby: podgrzybki, czy borowiki na pewno przydadzą się do wigilijnych uszek, pierogów z kapustą i grzybami, albo do przygotowania bigosu na Wielkanoc. Zupa grzybowa z suszonych podgrzybków z ziemniakami i natką pietruszki. Przygotowanie Zupa grzybowa najlepsza: Suszone podgrzybki zalewamy 1 litrem wrzącej wody, przykrywamy pokrywką i zostawiamy na około godzinę. My bardzo lubimy chodzić z Piotrem do lasu, ale odkąd wyjechaliśmy z kraju nie zbieramy grzybów, tylko dostajemy już suszone. Do grzybów dodajemy kość wędzoną, liść laurowy, ziele angielskie i pieprz ziarnisty, dodajemy 1płaską łyżeczkę soli i gotujemy około 45 minut.

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://straga.pl/zupy/zupa-grzybowa-najlepsza/
damsko męskie spojrzenie na kuchnię

damsko męskie spojrzenie na kuchnię

Jolanta