Gofry z wegańskim kurczakiem, śliwkami i syropem klonowym

Śniadania
20.08.2020 10:00
Gofry z wegańskim kurczakiem, śliwkami i syropem klonowym

510 kcal) * it’s easier to prepare a few portions at once time of preparation: 45 minutes + 40 minutes of baking Ingredients: vegan chicken: 15 g seitan (rinsed flour) ** 45 g tofu (well squeezed) 1 teaspoon of nutritional yeast flakes (optional) 1 teaspoon of corn flour 1 teaspoon of olive oil 1/3 teaspoon of garlic and rosemary coating: 15 g plantbased yoghurt 25 ml plantbased milk 30 g wheat flour 10 g corn flour 1 tablespoon erythritol or sugar 1/3 teaspoon of garlic, thyme, turmeric, cinnamon, smoked pepper, salt and chili to taste waffles: 125 ml plantbased milk 50 g plain flour 1 teaspoon of coconut sugar, erythritol or regular sugar 1 teaspoon of olive oil 3/4 teaspoon of baking powder 1/3 teaspoon of cinnamon pinch of solt for serving: teaspoon of maple syrup and plums Instructions: ** Mix 30 g of wheat flour with 15 ml of water, knead the dough and rinse it under a stream of cold water for a few minutes. Blend the ingredients for vegan chicken with a hand blender, if the whole thing is too dry, add a little water or broth. łatwiej jest przygotować od razu parę porcji czas przygotowania: 45 minut + 40 minut pieczenia i smażenia koszt: ok. 3.20 zł Składniki: wegański kurczak: 15 g seitana (mąki przepłukanej wodą)** 45 g tofu (dobrze odciśniętego) 1 łyżeczka płatków drożdżowych (opcjonalnie) 1 łyżeczka mąki kukurydzianej 1 łyżeczka oliwy 1/3 łyżeczki czosnku i rozmarynu panierka: 15 g jogurtu roślinnego 25 ml mleka roślinnego 30 g mąki pszennej 10 g mąki kukurydzianej 1 łyżka erytrytolu lub cukru po 1/3 łyżeczki czosnku, tymianku, kurkumy, cynamonu, papryki wędzonej sól i chili do smaku gofry: 125 ml mleka roślinnego 50 g mąki pszennej 1 łyżeczka cukru kokosowego, erytrytolu lub zwykłego cukru 1 łyżeczka oliwy 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia 1/3 łyżeczki cynamonu szczypta soli do podania: łyżeczka syropu klonowego i śliwki Wykonanie: **30 g mąki pszennej mieszamy z 15 ml wody, zagniatamy ciasto i przepłukujemy pod strumieniem zimnej wody parę minut. In the meantime, mix the waffle dough and leave it for 15 minutes to rest. After this time, prepare waffles (they need a little more time to bake than traditional ones – minimum 8 minutes). In one bowl, mix the yogurt with milk, and in the other, the remaining ingredients for the coating. After baking and cooling the chicken (you can also prepare it the day before and put it in the fridge overnight – in a vacuum container), coat it four times (wet / dry / wet / dry coating). Fry with a little bit of oil on both sides. Spoon the mass on baking paper, cover (preferably with a heat-resistant dish) and put in the oven at 180 degrees for 20 minutes. After this time, remove the dish and bake for another 10-15 minutes. Masę wykładamy łyżką na papier do pieczenia, przykrywamy (najlepiej żaroodpornym naczyniem) i wstawiamy do piekarnika na 180 stopni na 20 minut. W międzyczasie mieszamy ciasto na gofry, które odstawiamy na 15 minut do związania składników. Po upieczeniu i ostudzeniu kurczaka (można go też przygotować dzień wcześniej i wstawić na noc do lodówki – w pojemniczku próżniowym) obtaczamy go czterokrotnie w panierce (mokra/sucha/mokra/sucha).

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://rabarbarowo.pl/gofry-z-weganskim-kurczakiem-sliwkami-i-syropem-klonowym/