Składniki na formę 37 x 21 cm: – 300g twarogu półtłustego – 230g komosy ryżowej – 100g erytrolu – 100g mix’u orzechów – 3 jajka – 20g sezamu – 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia – ekstrakt waniliowy 🙂 Przygotowanie tego deseru jest bajecznie proste i w dodatku nie potrzebujemy żadnej mąki, żadnego tłuszczu (oprócz tego, którego użyjemy to natłuszczenia formy) i żadnego cukru – zamiast niego użyjemy erytrolu. 🙂 Z przepisu wychodzi ok. 15 kawałków, jeden to ok. 111kcal, B: 7,2g, T: 5g, W: 9,9g. Dodatkowo: masło do natłuszczenia formy, borówki i wiórki kokosowe na wierzch Komosę gotujemy wg instrukcji w ok. 670ml wody, studzimy i od czasu do czasu mieszamy. Nie zastanawiajcie się długo – zapisujcie przepis na później lub zróbcie je na dniach!