Nastawiamy piekarnik na 190°C, by się rozgrzał. Składniki: – 1 łyżeczka papryki ostrej – 1 łyżeczka papryki – 1 łyżeczka kminu rzymskiego – 1 łyżeczka soli – pół łyżeczki pieprzu Z jednej główki kalafiora wykroisz 2-4 plastry, tak aby się nie rozsypały i aby upiec je w całości. Gdy już wykroimy 4 steki o grubości ok 2.5cm, potrzebujemy je delikatnie natrzeć oliwą, i ułożyć na pergaminie. 😊 Steki z kalafiora są niezwykle proste w przygotowaniu. 🤔 Ja zjadam go z jogurtem typu greckiego, zmieszanego z tahini(pasta sezamowa) i czosnkiem. Składniki mieszamy ze sobą i nacieramy nimi nasze steki z 2 stron.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://lyzkawzupie.art.blog/2020/06/24/stek-z-kalafiora/