Zobaczcie krótki film jak robię takie bułeczki krok po kroku 👇👇👇 Mąkę ,cukier,żurawinę ,sól wrzucamy do miski robota ,dodajemy również wymieszane drożdże z ciepłym mlekiem,i zaczynamy wyrabiać ciasto,jak składniki się dobrze połączą to dolewamy roztopione masło i wyrabiamy jeszcze ok 4-5 min. Każdą część formujemy w okrągłą bułeczkę i układamy je na blaszce od piekarnika wyłożonej papierem do pieczenia po 12 na jednej blaszce w odstępach bo jeszcze trochę urosną. Polecam gorąco Składniki: - 1 kg mąki tortowej - 500 ml ciepłego mleka - 150 g cukru - 150 g roztopionego masła - szczypta soli - 200 g żurawiny(mogą być również rodzynki,lub czekolada) - 20 g suchych drożdży Zapraszam również na inne moje przepisy na bułeczki: Maślane jagodzianki ,mięciutkie i pyszne Maślane kajzerki z kruszonką Pyszne bułeczki śniadaniowe Następnie smarujemy je roztrzepanym jajkiem z łyżką mleka i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni ,pieczemy ok 12-15 min. Smacznego!!