Sorbet z arbuza i groszku

Jolanta
Desery
17.08.2020 11:27
Sorbet z arbuza i groszku

Składniki 2 szklanki pokrojonego na kawałki, wypestkowanego arbuza Sok z połowy cytryny po 1 łyżce jogurtu na szklankę ½ szklanki mrożonego groszku 1 łyżka miodu lub cukru pudru sok z połowy cytryny Na upały polecam przygotować sorbet owocowy, na blogu jest kilka przepisów: truskawkowy, sorbet truskawkowy z winem zamiast wody, albo zielony sorbet z melona, lub sorbet jagodowy. Żeby przygotować czerwony sorbet z arbuza wystarczyło pokroić arbuza w kostkę, dodać sok z połowy cytryny i zmiksować , przelać płynnego arbuza do szklaneczek i zamrozić. Najpierw zrobiłam warstwę zieloną, groszek przed mrożeniem krótko blanszuję, potem odcedzam i mrożę, wystarczyło ½ szklanki mrożonego groszku zmiksować z odrobiną miodu i soku z cytryny, rozłożyć do szklaneczek, dołożyć po łyżce jogurtu naturalnego i zamrozić ponownie. Wszyscy szukają czegoś zimnego, ja piję zimną wodę gazowaną z sokiem pomarańczowym lub apfelschorle, albo zajadam się schłodzonymi wcześniej w lodówce soczystymi arbuzami. Sorbet z arbuza i groszku podany w szklaneczkach. Jak zrobić sorbet z arbuza i groszku? Sorbet z arbuza i groszku był gotowy.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://straga.pl/desery/sorbet-arbuza-groszku/
damsko męskie spojrzenie na kuchnię

damsko męskie spojrzenie na kuchnię

Jolanta