MUFFINKI Z TRUSKAWKAMI I TWAROGIEM POD KRUSZONKĄ

Ciasta
12.08.2020 12:59
MUFFINKI Z TRUSKAWKAMI I TWAROGIEM POD KRUSZONKĄ

Muffinki z truskawkami i twarogiem pod kruszonką Z podanych proporcji wyszło mi 20 muffink Składniki: Kruszonka: 3 łyżki płatków migdałowych 2 łyzki mąki 2 łyżki masła 1 łyżka cukru Ciasto: 400 g mąki 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 2/3 szklanki cukru 1/3 łyżeczki soli 250 g twarogu kremowego albo ricotty 1/3 szklanki oleju 1/2 szklanki mleka 2 jajka ok 250 g truskawek – pokrojonych w kosteczkę Wykonanie: Płatki migdałowe posiekać na drobno albo zmiksować w blenderze, przełożyć do miski razem z mąką, cukrem i masłem i wyrobić w palcach na kruszonkę – wstawić do lodówki. I chociaż ciągle mam poczucie, że tegoroczna wiosna przechodzi mi koło nosa ( to przez to, że większość czasu nadal spędzamy w domu) to w kuchni wiosna na całego. przepis na pyszne, delikatne muffinki z truskawkami z dodatkiem delikatnego twarożku, pod migdałową kruszonką. Białka ubić na pianę i połowę przełożyć do ciasta, delikatnie wymieszać łyżką, przełożyć pozostałą pianę, zmieszać całość. Formy do muffinek wyłożyć papierkami ( ja użyłam 2 form), wyłożyć do każdej po 2 łyżki ciasta, pospać każdą kruszonką. Po szparagach i botwince czas na coś z truskawkami. Żółtka umieścić w większej misce, dodać olej i mleko, twaróg – zmieszać.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://cookingforemily.pl/2020/06/muffinki-z-truskawkami-i-twarogiem-pod-kruszonka/