Makaron ze szparagami i suszonymi pomidorami

Obiad
12.08.2020 13:01
Makaron ze szparagami i suszonymi pomidorami

Szparagi zdjąć z patelni, na patelnię wlać 2 łyżki oleju z pomidorów , dodać czosnek i chwilę podsmażyć, przełożyć makaron i szparagi, chwilę razem podsmażyć, dodać pomidory, wodę z gotowania makaronu i pozostałą łyżkę masła, sok z cytryny i skórkę, dobrze posolić i popieprzyć, chwilę całość smażyć. 4 porcje Składniki: 1 pęczek szparagów 1 łyżka oliwy 400 g makaronu 10-12 suszonych pomidorów sok i skórka z połowy cytryny 1 ząbek czosnku 2 łyżki masła 2 łyżki posiekanej natki pietruszki ok 70 g startego parmezanu sól, pieprz do smaku, opcjonalnie trochę suszonego chilli Wykonanie: Szparagi pozbawić twardych końcówek, obrać w razie potrzeby i pokroic na kawałki ok 3 cm. Na patelni rozgrzać łyżkę oliwy i łyżkę masła, wrzucić szparagi i na nie dużym ogniu podsmażyć aż zmiękną ( 10 minut), posolić podczas smażenia. Mam dziś dla Was przepis na bardzo prosty i szybki makaron ze szparagami i suszonymi pomidorami, z pietruszkowo-cytrynowym sosem z oliwą, posypany parmezanem.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://cookingforemily.pl/2020/06/makaron-ze-szparagami-i-suszonymi-pomidorami/