Składniki: (2 porcje) - 2 patroszone pstrągi tęczowe - 2 łyżki soli - 3 łyżki cukru - skórka otarta z 1 cytryny - skórka otarta z 1/2 grejpfruta - 3 gałązki rozmarynu - pieprz białego octu winnego - 300 ml. wody - 1 łyżeczka ziaren kolendry - 1 łyżeczka ziaren gorczycy - 2 liście laurowe Cukinię przygotuj dzień wcześniej. Wymieszaj w garnku ocet z wodą, cukrem, ziarnami kolendry i gorczycy, porwanymi liśćmi laurowymi. Ryby pokryj całą mieszanką, również w środku i wstaw na 1 godzinę do lodówki. Pstrąga zrobiłam w piekarniku, ale możecie upiec rybę na grillu. A do grilla świetnie pasować będzie marynowana 24 godzinna cukinia w postaci cieniutkich wstążek. Piklowana cukinia - 1 mała cukinia - 200 g. cukru - 300 ml. Skórki z cytrusów wymieszaj z solą i cukrem.