Talarki z kabaczka.

Magdalena
Obiad
11.08.2020 17:16
Talarki z kabaczka.

Gdybyście szukali łyżki w zupie to zapraszam was na mój: ▶️ fanpage https://www.facebook.com/lyzkawzupie/ ▶️ instagram https://www.instagram.com/lyzkawzupie/ ▶️ blog https://lyzkawzupie.art.blog/ Potrzebujemy: kabaczek sól czosnek 2 jajka mąka mleko ew.trochę wody Kabaczka kroimy w plastry (talarki), nie za grube (najlepiej około 4mm). Pierwszy raz tego specjału spróbowałam parę lat temu u mojej przyjaciółki ,i od tego czasu to danie pojawia się co roku w sezonie kabaczka. Placuszki są doskonałe jako przekąska, do filmu, na grilla, na piknik, lub do lunch boxa. Nasze talarki moczymy w cieście naleśnikowym i smażymy na rozgrzanym oleju. Po usmażeniu układamy na papierze w celu odsączenia tłuszczu.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://lyzkawzupie.art.blog/2020/08/10/talarki-z-kabaczka/