🙂 Składniki na cukinie faszerowaną kaszą kuskus: 2 średniej wielkości cukinie 1/2 szklanki kaszy kuskus 1 papryka czerwona 1 papryka żółta 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżki przecieru pomidorowego kilka pomidorków koktajlowych sól i pieprz – do smaku szczypta chilli szklanka o pojemności 250 ml Przygotowanie: 1. Cukinię myjemy pod bieżącą wodą i przekrawamy wzdłuż na pół. Następnie cukinie układamy na blaszy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 15-20 minut. Czekam, aż w moim ogródku pojawi się cukinia, a tymczasem zostawiam Was z przepisem na cukinię faszerowaną kaszą i warzywami. Cukinia faszerowana kaszą kuskus to lekkie i niskokaloryczne danie, które śmiało można również podać na kolację. Wyciągnięty miąższ zostawiamy na później – do farszu, natomiast przygotowane połówki cukinii oprószamy solą, pieprzem i skrapiamy oliwą. Z pewnością jest to również super sposób na wykorzystanie cukinii, której sezon właśnie się zaczyna. Cukinię faszerowaną kaszą kuskus wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i pieczemy przez około 15 minut. Cukinia faszerowana kaszą kuskus z dodatkiem papryki, cebuli i pomidorów to pyszne danie wegetariańskie, przy tym bardzo smaczne i pożywne.