Tosty z pastą z sera pleśniowego, z sałatą i gruszką

Ewa

Śniadania

29.07.2020 8:35

Tosty z pastą z sera pleśniowego, z sałatą i gruszką

chleb tostowy 200 g kanapkowego serka śmietankowego 80 g sera pleśniowego (u mnie Lazur Błękitny) kilka orzechów włoskich posiekanych kilka łyżek orzechów mielonych kilka listków sałaty 3 gruszki Serek kanapkowy łączymy z serem pleśniowym oraz 1 pokrojoną na mniejsze kawałki gruszką. I mimo iż połączenie sera pleśniowego, gruszki i orzechów jest znane i lubiane, to jednak nie spodziewam się zbyt dużego zainteresowania tym przepisem 😉 I muszę powiedzieć, że te tosty bardzo mi smakowały, choć moja gruszka wykorzystana została o 1 dzień za późno – była już odrobinę zbyt mocno dojrzała. Dodajemy tyle łyżek mielonych orzechów aby otrzymać gęstą pastę (u mnie 3-4 łyżki orzechów). Połowę kromek chleba smarujemy dość grubo pastą, kładziemy listek sałaty oraz plasterek gruszki. Tak to chyba już jest, że te eksperymentalne przepisy większość osób omija z daleka. Udostępnij Zapisz Przed Wami przepis na pyszne tosty ze znanym połączeniem smakowym w troszkę nietypowym wydaniu.

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://smakinatalerzu.pl/2020/07/29/tosty-z-pasta-z-sera-plesniowego-salata-i-gruszka/