Pieczone podudzia z kurczaka z brzoskwiniami i ziemniakami

Dorota
Obiad
28.07.2020 18:46
Pieczone podudzia z kurczaka z brzoskwiniami i ziemniakami

Zobacz także: Prosta pasta pietruszkowa do chleba Zielone smoothie konopne - wegański koktajl bananowy Bananowe lody matcha z dżemem chia z owoców leśnych Tarta z brzoskwiniami i ricottą Tarta z czekoladą i malinami różanymi - mazurek malinowo - c... Klasyczne pancakes z pomarańczami i migdałami Pieczone podudzia z kurczaka z brzoskwiniami i ziemniakami Bardzo rzadko jadam mięso, ale czasami mi się zdarza – wtedy chętnie łączę je z kwaśno – słodkimi owocami, które podkręcają smak np. takiego naturalnie mdłego kurczaka. Czas przygotowania: 50 minut Ilośc porcji: 2-3 Składniki: - 6 podudzi z kurczaka - 10 małych ziemniaków - 4-5 brzoskwini lub moreli - 2 cebule - 4 ząbki czosnku - 2 gałązki rozmarynu - 3 gałązki tymianku - 2 łyżeczki pimenton (ostrej papryki wędzonej) - sól, pieprz - 4 łyżki oleju Przygotowanie: - Jeżeli macie ochote na coś w podobnych smakach, ale lżejszego – wypróbujcie ten filet z kurczaka z salsą brzoskwiniowo – paprykową. Pieczone podudzia z kurczaka z brzoskwiniami i ziemniakami są bardzo proste w przygotowaniu i mocno letnie! Pieczone podudzia z kurczaka z brzoskwiniami i ziemniakami - Możecie użyć każdej innej części kurczaka, a nawet kurczaka w całości – wówczas trzeba będzie wydłużyć czas pieczenia. Potrawka z indyka z kurkami i fasolką szparagową - Podudzia z kurczaka nacieramy solą, pimenton i pieprzem. W takim wypadku ziemniaki lekko wczesniej podgotujcie, następnie ziemniaki i podudzia przygotujcie jak w przepisie i połóżcie na tacce do grillowania.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://flymetothespoon.com/pieczone-podudzia-z-kurczaka-z-brzoskwiniami-i-ziemniakami/