Składniki ciasto: 4 jajka L 3 szklanki mąki (szklanka 250 ml) 1 szklanka oleju 1 szklanka wody gazowanej 3 łyżeczki proszku do pieczenia 3/4 szklanki drobnego cukru 3 łyżki kakao borówka amerykańska 1. Proste w wykonaniu, zamiast borówek możecie dać inne owoce, polecam i miłego dzionka życzę :-) Blaszka: 23x33 cm Składniki kruszonka: 50 g zimnego masła 50 g cukru pudru 100 g mąki pszennej 1. Do misy miksera wbijamy jajka, dodajemy cukier i ubijamy na najwyższych obrotach do momentu aż jajka podwoją swoją objętość, a masa będzie puszysta. 2. Mąkę przesiewamy i mieszamy z proszkiem do pieczenia. 3. Masę dzielimy na pół, do jednej dodajemy kakao, mieszamy do połączenia się składników. Więc zgoda była na takie ;-) Wyszło pyszne, dzisiaj już się kończy. Jak zacznie się nam zlepiać to wkładamy na chwilę do lodówki. Wykładamy borówki, troszkę je delikatnie wciskamy w ciasto. 6. Pieczemy w 180 stopniach około 50 minut do tzw. suchego patyczka.