Powiem Wam jeszcze w tajemnicy, że o mały włos, byłaby babka bez jagód :) Ciasto było już w keksówce, a jagody zostały w miseczce, he,he Dobrze, że w ostatniej chwili się opamiętałam, przelałam z powrotem ciasto do miski, dodałam jagody i uff...jest babka z jagodami :) Składniki: 200 g. masła lub margaryny 1 niepełna szklanka cukru 4 jajka 2,5 szklanki mąki pszennej tortowej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szklanki jogurtu naturalnego 1 szklanka jagód + łyżka mąki Wykonanie: Masło utrzeć z cukrem, dodać jajka dalej uciekać, aż składniki ładnie się połączą. Ja, się w tej babce zakochałam :) Dodać łyżkę mąki i wymieszać, tak żeby jagody były obtoczone mąką. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni, około 1 godzinę. Wydaje mi się, że ta miękkość, to dzięki dodatkowi jogurtu. Dosłownie, rozpływa się w ustach. Tak przygotowane jagody wsypać do ciasta i delikatnie wymieszać.