Miłego dnia :-) Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 1 opakowanie boczku w plastrach Pesto: pęczek bazylii garść rukoli 2 ząbki czosnku 1 szklanka orzechów nerkowca lub włoskich (ja pomieszałam) 1/2 szklanki startego sera Parmigianina Regino oliwa sól pieprz starta mozzarella 1. Na nim (tylko na połowie na której mamy pesto) tym razem w pionie rozkładamy plasterki boczku. Teraz ciasto składamy na pół (połowę czystą bez składników kładziemy na boczku) lekko dociskamy. Na razie ogarnęłam urodziny córci, teraz swoje, a potem na spokojnie będę myśleć o reszcie ;-) Tym razem miały być nowe, więc były z pesto z bazylii i rukoli oraz boczkiem. Jeśli chodzi o pesto, to musicie ilość składników dobrać pod siebie, ja robiłam więcej, żeby było jeszcze do makaronu. 2. Ciasto francuskie rozkładamy w poziomie i jedną połowę smarujemy naszym pesto. Składniki do pesto dajemy do misy blendera i miksujemy na gładką masę. Po upieczeniu studzimy na kratce :-) Do momentu, aż ciasto ładnie się nam zarumieni :-)