Składniki: pół małej główki młodej kapusty 3 małe marchewki 1 większe jabłko 4 łyżki oleju roślinnego 1 łyżki soku z limonki lub sok z cytryny sól i pieprz czarny mielony do smaku Przygotowanie: Kapustę drobno szatkujemy. Marchewki i jabłko obieramy, Ale polecam Wam też pyszny bigos z młodej kapusty lub łazanki z młodą kapustą. Do składników dodajemy olej, sok z limonki (osobiście wolę bardziej niż sok z cytryny) i olej. Próbujemy i opcjonalnie doprawiamy do smaku lub dodajemy soku z limonki lub cytryny. Rada: Jeśli lubicie taką surówkę z młodej kapusty śmiało możecie też wzbogacić o drobno posiekany koperek.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.slodkieokruszki.pl/surowka-z-mlodej-kapusty/