Szybkie ciasto z porzeczkami – puszyste i wilgotne

Milena
Ciasta
22.07.2020 17:32
Szybkie ciasto z porzeczkami – puszyste i wilgotne

szklanka cukru (180 g) szklanka kwaśnej śmietany 18% (220 g) 3 jajka (rozmiar M) 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli około 200 g czerwonych porzeczek cukier puder do posypania Przygotowanie Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Składniki na szybkie ciasto z porzeczkami: 1 i 3/4 szklanki mąki pszennej (230 g) Do masy z jajek i śmietany wsypujemy powoli mąkę, cały czas miksując na wolnych obrotach. Jest idealne latem, kiedy najdzie nas nagła ochota na coś słodkiego, a nie mamy ochoty siedzieć długo w kuchni. Ciasto wylewamy na blaszkę (moja to keksówka o wymiarach 10,5 na 25 cm ) przykrytą papierem do pieczenia. Szybkie ciasto z porzeczkami jest bardzo proste do zrobienia i nie wymaga wiele pracy. Miksujemy do czasu uzyskania jednolitej masy, nie za długo gdyż straci sprężystość i będzie bardziej twarde po upieczeniu.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://e-przepisykulinarne.pl/2020/07/szybkie-ciasto-z-porzeczkami/