Wiśnie w syropie do ciast - stary przepis

Kasia
Przetwory
20.07.2020 11:56
Wiśnie w syropie do ciast - stary przepis

Po tym czasie zlewamy już 3 i zarazem ostatni raz sok i zagotowujemy ,a wiśnie w tym czasie wkładamy już do słoików dosyć ciasno,zalewamy zagotowanym sokiem,słoiki zakręcamy i wkładamy do garnka wyłożonego ściereczką bawełnianą i zalewamy je zimną wodą do połowy wysokości słoików. Po tym czasie zlewamy sok który puściły ,zagotowujemy go i od razu zalewamy nim wiśnie,mieszamy,przykrywamy i odstawiamy na kolejne 24 godziny. Po tym czasie mieszamy wiśnie,ponownie drugi raz zlewamy sok,zagotowujemy go i zalewamy z powrotem nasze wiśnie. Wiśnie pierwszego dnia zasypujemy cukrem ,delikatnie mieszamy ,przykrywamy i odstawiamy na 24 godziny. Wstawiamy na gaz i od momentu zagotowania się wody ,na małym ogniu pasteryzujemy przez 15 minut.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.swojskiejedzonko.com/2020/07/wisnie-w-syropie-do-ciast-i-deserow.html