Jajka faszerowane wędzoną makrelą – przepis krok po kroku Składniki: 5 jajek ugotowanych na twardo 200 g wędzonej makreli 1 łyżka sosu tatarskiego od Roleskiego + jeszcze trochę do dekoracji sól, czarny pieprz rzeżucha do dekoracji lub np. posiekany szczypiorek Takie właśnie są jajka faszerowane wędzoną makrelą, pyszne, atrakcyjne wizualnie i banalnie proste w przygotowaniu. Krok 3: W misie malaksera połącz żółtka, mięso wędzonej makreli, sos tatarski oraz sól i czarny pieprz. Jajka faszerowane wędzoną makrelą podawaj ozdobione rzeżuchą lub np. posiekanym szczypiorkiem. Jeśli chcesz być na bieżąco z moimi przepisami zapraszam na Instagram i Facebook. Co jak co, ale jajka na Wielkanocnym stole muszą być. Najlepiej jak najbardziej widowiskowe, takie które jemy oczami, a jak próbujemy to odpływamy ze szczęścia.