U mnie z sosem pomidorowym,ale można je zrobić również z koperkowym,jogurtowym lub śmietanowym-polecam Zapraszam na film z przepisem jak zrobić takie kotlety krok po kroku:⇓⇓⇓Składniki:Przygotowanie:Rybę mielimy (możecie również drobniutko pokroić),ziemniaki przeciskamy przez praskę,dodajemy do ryby. 500 g surowej ryby (dorsz,miruna,okoń-bez ości i skóry) 700 g ugotowanych ,ostudzonych ziemniaków 2 jajka pęczek szczypiorku sól i pieprz bułka tarta do obtoczenia olej do smażenia Na sos pomidorowy: łyżka masła ok 300 ml przecieru pomidorowego(lub passaty pomidorowej) 100 ml śmietanki 30% sól,pieprz Fajny pomysł na wykorzystanie ziemniaków np z dnia poprzedniego. Z masy rybno - ziemniaczanej formujemy niewielkie kotleciki ,obtaczamy je w bułce tartej i obsmażamy z dwóch stron na złoty kolor.