Kluski szpinakowe z serem ricotta

Bogumiła
Obiad
19.07.2020 23:21
Kluski szpinakowe z serem ricotta

Przepis krok po kroku Składniki: - 1 kg ziemniaków - 1 opakowanie mrożonego rozdrobnionego szpinaku 450 g - 200 g mąki pszennej + odrobina do podsypania blatu - 1 jajko rozmiar L - 1 opakowanie sera ricotta - 2 pomidory - 50 ml oliwy z oliwek Monini GranFrutatto - 2 łyżki pesto rucola Monini - półtorej łyżeczki soli - czarny pieprz Kluski szpinakowe z serem ricotta to jedno z tysiąca i jeden potrawy, które można przygotować z ziemniaków. Kluski szpinakowe z serem ricotta podawaj np. z pomidorem pokrojonym w kostkę, ulubionym serem i chlustem oliwy extra vergine od Monini. Z każdej uformuj wałeczki szerokie na około 2 cm, które następnie pokrój w poprzek na 1,5 cm kawałki. Na dno talerza położyłem łyżeczkę pesto z rukoli, które pod wpływem ciepłych klusek cudownie się rozpłynęło i wymieszało z potrawą. Jeśli szukasz przepisów na dania z ziemniaków, to większą ilość przepisów znajdziesz —>TUTAJ<— PS. Dzisiejsze danie to znakomity przykład, jak dodatek szpinaku, sera ricotta i szlachetnej oliwy cudownie współgra z gotowanymi ziemniakami. A jeśli chcesz być na bieżąco z moimi przepisami to zapraszam na Instagram i Facebook. Kluski szpinakowe z serem ricotta –

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kuron.com.pl/artykuly/przepisy/potrawy-wegetarianskie/kluski-szpinakowe-z-serem-ricotta/