Smażony makaron ryżowy z warzywami – przepis krok po kroku Składniki: 100 g makaronu ryżowego płaska łyżeczka kurkumy 1 mała marchewka 1 mały korzeń pietruszki jedna papryka kawałek pora 1/2 cukinii 1/2 ogórka 1 łyżeczka startego świeżego imbiru 4 łyżki sosu sojowego 2 łyżki sosu rybnego 1 łyżka soku z limonki lub np. cytryny 3 jajka olej roślinny do smażenia np. rzepakowego do dekoracji np.: prażony sezam, prażona cebula, zielona dymka Więcej rewelacyjnie smacznych wegetariańskich dań, takich jak smażony makaron ryżowy z warzywami znajdziesz –—>TUTAJ<— Bądź na bieżąco z moimi przepisami, zapraszam na Instagram i Facebook. Pokrój go w większą kostkę lub paski, wymieszaj z makaronem z warzywami. Smażony makaron ryżowy z warzywami to bardzo szybkie wegetariańskie danie, które przygotujesz dosłownie w 15 minut. Następnie pora obierz z zewnętrznej warstwy, przekrój wzdłuż na pół wypłucz pod bieżącą wodą, pokrój w słupki. Do przygotowania tej potrawy, możesz w zasadzie wykorzystać dowolne składniki zalegające w lodówce lub trzymać się mojego przepisu. Na koniec dodaj starty imbir oraz makaron ryżowy (możesz go pokroić nożyczkami na mniejsze kawałki). Krok 2: Marchew i pietruszkę obierz, pokrój w słupki, paprykę w paski.