Kotlety rybne z sosem kaparowym

Bogumiła
Obiad
19.07.2020 23:34
Kotlety rybne z sosem kaparowym

Kotlety rybne z sosem kaparowym Składniki: 400 g filetów białej morskiej ryby: np. dorsz, morszczuk, mintaj 1 duży ugotowany ziemniak (150 g ) 1 jajko M 1/2 pęczka natki pietruszki kawałek pora, ja użyłem zielonej części 2 łyżki bułki tartej + dodatkowe 2 łyżki do obtoczenia kotletów sól, czarny pieprz olej roślinny do smażenia + odrobina do zwilżenia rąk np. rzepkowy Sos: 4 łyżki majonezu stołowego, ja wybieram Roleskiego 2 łyżki kaparów, bez zalewy 1 łyżka musztardy np. francuskiej skórka otarta z połowy cytryny sól, czarny pieprz Kotlety rybne z sosem kaparowym podawaj z tłuczonymi ziemniakami lub frytkami z surówką z kiszonej kapusty. Następnie obtoczone w bułce tartej smaż na ładny rumiany kolor, po 2-3 minuty z każdej strony. Możesz serwować je również w postaci fishburgera, w bułce z sosem kaparowym i sałatką coleslaw. Kotlety rybne z sosem kaparowym to danie, które często przygotowujemy na piątkowy obiad. Krok 2: Po drugie natkę pietruszki i pora bardzo drobno posiekaj lub np. zmiel w malakserze. Rewelacyjnie smakują np. z tłuczonymi ziemniakami, frytkami lub bułce jak fishburger. Wypróbuj moje rewelacyjne kotlety rybno – ziemniaczane, z pewnością już nigdy nie przygotujesz innych.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kuron.com.pl/artykuly/przepisy/dania-glowne/kotlety-rybne-z-sosem-kaparowym/