Pomidory faszerowane wołowiną

Bogumiła
Obiad
19.07.2020 23:41
Pomidory faszerowane wołowiną

jęczmienną Składniki: 8 dużych jędrnych pomidorów 100 g kaszy jęczmiennej wiejskiej 200 g mielonej wołowiny 1 mała cebula 1/2 cukinii 1 mała marchewka 1 mały korzeń pietruszki 3 ząbki czosnku 3 łyżki sosu do steków i burgerów, ja używam Roleskiego 1 pęczek natki pietruszki 1 łyżka prażonego sezamu 2 garście tartej mozzarelli 3 łyżki oliwy z oliwek sól, czarny pieprz Nadzienie przygotuj zgodnie z moim przepisem lub np. po swojemu, śmiało nie pogniewam się 😉 Więcej przepisów na faszerowane warzywa znajdziesz —>TUTAJ<— Jeśli chcesz być na bieżąco z moimi przepisami to zapraszam na Instagram i Facebook. Kiedy się zrumieni dodaj starte na tarce: marchew, korzeń pietruszki, cukinie, następnie smaż na średnim ogniu 5 minut. Te warzywa/owoce bez wątpienia idealnie nadają się do faszerowania, łatwo się je wydrąża, mają niezwykłe wartości smakowe i w sezonie są wyjątkowo tanie. Zawartość patelni wymieszaj z kaszą, następnie dodaj sos do steków i burgerów, posiekaną natkę pietruszki oraz prażony sezam. Krok 3: Na oliwie podsmaż mięso mielone z cebulą pokrojoną w kostkę. Krok 1: Kaszę jęczmienną ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Jeśli zrezygnujemy z mięsa staną się kapitalną wegetariańską potrawą lub dodatkiem do głównego dania. Po tym czasie wsyp posiekany czosnek, oraz wydrążony miąższ pomidorów, smaż jeszcze 5 minut. Pomidory faszerowane wołowiną to świetny pomysł na lekki rodzinny obiad.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kuron.com.pl/artykuly/przepisy/warzywa-faszerowane/pomidory-faszerowane-wolowina/