Składniki na 7 kotletów: 800 g wołowiny zmielonej na grubym sicie, ja sięgnąłem po łatę wołową 1 duża cebula 1 jajko 2 łyżki sosu do steków i burgerów, ja wybrałem ten od Roleskiego sól, czarny pieprz olej roślinny do smażenia i formowania kotletów Krok 4: Kotlety siekane smaż na oleju roślinnym po 3-4 minuty z każdej strony, do uzyskania ładnego rumianego koloru. Ja sięgnąłem po łatę, która jest delikatnie poprzerastana tłuszczykiem, co w przypadku mięsa na mielone nie jest bez znaczenia. Na koniec odsącz kotlety z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. np. rzepakowy Sposób przygotowania: Krok 1: Po pierwsze łatę wołową (odpowiedni będzie również np.: antrykot, rostbef lub kark) przepuść przez maszynkę o grubym sitku. na bieżąco z moimi przepisami, zapraszam na Instagram i Facebook. Następnie dodaj cebulkę pokrojoną w kostkę i podsmażoną na intensywny rumiany kolor, jajko, sól i czarny pieprz.