Surówka z kapusty pekińskiej i ananasa

Bogumiła
Sałatki
24.01.2019 11:54
Surówka z kapusty pekińskiej i ananasa

Surówka z kapusty pekińskiej i ananasa Składniki: 1/2 kapusty pekińskiej 5 plasterków ananasa z puszki, może być również świeży ananas 5 kawałków papryki konserwowej 1/2 puszki kukurydzy z puszki, około 150g 1 łyżka musztardy np. sarepskiej 2 łyżki majonezu 1 jogurtu naturalnego sól, pieprz Krok 1: Kapustę przekrój na pół, następnie połowę ponownie na pół, tak by została Ci ćwiartka. Jeśli chcesz być na bieżąco z moimi przepisami to zapraszam na Facebook i Instagram. Krok 3: Ananasa i paprykę pokrój w paski, następnie dodaj odsączoną kukurydzę. Zimą króluje biała lub czerwona kapusta, czy też właśnie kapusta pekińska. Poniżej surówka z kapusty pekińskiej i ananasa. Krok 4: Wszystkie składniki wymieszaj w misce, następnie dopraw i ponownie wymieszaj.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kuron.com.pl/przepisy/surowka-z-kapusty-pekinskiej/