Składniki: 400 g polędwiczki wieprzowej 2 łyżki oleju roślinnego 1 łyżeczka miodu np. lipowego 2 łyżki jasnego sosu sojowego 2 ząbki czosnku 1 łyżka musztardy np. sarepskiej sól, pieprz Sos: 1 cebula czerwona 2 łyżki oleju roślinnego np. rzepakowy 1 papryka czerwona 1 papryka żółta 2 ząbki czosnku 1 mała cukinia 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 1 łyżka papryki w proszku 1 słoiczek Sosu meksykańskiego 100 ml wody sól, pieprz Przygotowanie: Dzięki niej polędwiczka marynowana w musztardzie z sosem paprykowym skruszała i w krótkim czasie przeszła cudownym aromatem gorczycy i pozostałych przypraw. Po pierwsze na oleju podsmaż cebulę pokrojoną w piórka, razem z papryką pokrojoną w paski. Jeżeli tak jak ja lubisz szybkie i pyszne potrawy, to polędwiczka marynowana w musztardzie z sosem paprykowym jest daniem właśnie dla Ciebie. Idealnym połączeniem tych dwóch cech jest polędwiczka marynowana w musztardzie z sosem paprykowym. Niebiański sos W czasie kiedy polędwiczka się piekła, przygotowałem niebiański sos na bazie papryki. Polędwiczka marynowana w musztardzie z sosem paprykowym Polędwiczkę po upieczeniu połóż na desce do krojenia, odczekaj 5 minut następnie pokój w plastry. Cudowny smak musztardy łączy się sosem paprykowym, a kruche mięso pięknie komponuje się z warzywami. Po upieczeniu polędwiczkę kroimy w cienkie plastry i układamy na sosie paprykowym. Całość odstaw na minimum 30 minut, jeśli masz możliwość to odstaw na całą noc. Jeśli chcesz być na bieżąco z moimi przepisami zapraszam na Facebook i Instagram. Kluczowa jest marynata Wiadomo że w procesie przygotowania mięsa, kluczowa jest marynata. Podsmażone warzywa podlałem, sos meksykański, który cechuje się zdecydowanym pomidorowo – paprykowym smakiem i wyjątkowym aromatem świeżych ziół. Smaż 2-3 minuty, wsyp paprykę w proszku. Plastry wieprzowiny podawaj z sosem paprykowym i natką pietruszki.