Cukinia faszerowana kurczakiem i kurkami z sosem majonezowym z pesto Składniki: 2 duże cukinie 200 g piersi z kurczaka lub np. z indyka 2 łyżki oliwy z oliwek ½ papryki czerwonej ½ papryki żółtej 100 g kurek 3 ząbki czosnku 2 pomidory ½ pęczka szczypioru 60 g żółtego sera np. gouda sól, pieprz Sos: 4 łyżki majonezu 2 łyżka pesto (link do przepisu) Przygotowanie: Krok 1: Po pierwsze cukinie przekrój wzdłuż na pół. Z zawodowego doświadczenia nie polecam na pewno brukselki, wielkie z tym warzywem kłopoty, a efekt mizerny 😉 Jako że sezon na kurki i cukinię w pełni, cukinia faszerowana kurczakiem i kurkami zapraszam do zapoznania się jej tajnikami, w formie przepisu krok po kroku. Oczywiście z sosem na bazie majonezu z dodatkiem pesto. Z drugiej strony, bez wątpienia najlepszym znanym mi przepisem na nadziane warzywo jest cukinia faszerowana kurczakiem i kurkami. Upieczone cukinie podawaj np. z sosem majonezowym z pesto. Smakowy kompromis Cukinia faszerowana kurczakiem i kurkami to danie które z pewnością wymaga sosu, który podkreśli jej walory smakowe. Dopełnieniem tych smaków, jest sos na bazie majonezu kieleckiego lekkiego z dodatkiem pesto. Krok 4: W tym czasie wymieszaj majonez kielecki lekki z pesto. Jeśli chcesz być na bieżąco z moimi przepisami zapraszam na Facebook i Instagram. Cudownie łączy się ze sobą delikatny kurczak z aromatycznymi kurkami, wypełniając wnętrze cukinii. Majonez spisał się kapitalnie, jako baza do sosu z pesto.