Babka majonezowa – Idealna na Wielkanoc Składniki: 4 jajka, rozmiar M 3/4 szklanki cukru 1 szklanka mąki pszennej 3/4 szklanki mąki ziemniaczanej 1/2 szklanki majonezu premium Roleski 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia skórka otarta z 1 cytryny aromat waniliowy Jeśli chcesz być na bieżąco z moimi przepisami zapraszam na Instagram i Facebook. Krok 3: Na końcu dodaj dwa rodzaje mąki oraz proszek do pieczenia. Masę przelej do natłuszczonej i oprószonej mąką pszenną, specjalnej formy na babkę. Aby przełamać słodki smak, do ciasta dodałem skórkę z cytryny i odrobinę aromatu wanilii. Dodatkowo: tłuszcz do wysmarowania formy np. masło mąka do obsypania formy np. pszenna Gotową babkę ostudź i na koniec udekoruj lukrem królewskim i pokruszonymi orzechami. Ja użyłem pasty waniliowej, ale Ty możesz skorzystać np. z aromatu lub esencji. Babka majonezowa to deser, który coraz częściej występuje na naszym Wielkanocnym stole. Sposób przygotowania: Krok 1: Wszystkie składniki przygotuj sobie wcześniej, jeśli będą miały podobną, pokojową temperaturę unikniemy zakalca.