Gulasz wieprzowy z pieczarkami Składniki: 500 g szynki wieprzowej z tłuszczykiem lub np. łopatki 2 łyżki oleju roślinnego np. rzepakowego 2 liście laurowe 3 ziela angielskie 3 cebule 300 g pieczarek 1 łyżka masła 1 płaska łyżka mąki pszennej sól, pieprz Przygotowanie: Na patelni po smażeniu mięsa rozpuść masło, kiedy zacznie się pienić wsyp cebule i pieczarki, dopraw solą i pieprzem. Na patelni rozgrzej olej, wsyp wieprzowinę, smaż na dość dużym ogniu aż się zrumieni. Mięso można odstawić na 30 minut aby się przegryzło ale nie jest to konieczne. Jeśli chcesz być na bieżąco z moimi przepisami to zapraszam na Facebook. Krok 1: Szynkę pokrój w kostkę 3×3 cm, dopraw solidnie solą i pieprzem. Gulasz najlepiej komponuje się z kaszą gryczaną i ogórkiem kiszonym ale to sprawa indywidualna. Krok 3: Mąkę wymieszaj w niewielkiej ilości zimnej wody (80ml), wlej do gulaszu i wymieszaj.