Przepis krok po kroku Składniki: 700 g brukselki 2 ząbki czosnku 3 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka miodu np. lipowego 150 g boczku wieprzowego w plastrach 2 łyżki oleju np. rzepakowego 2 kromki pszennego pieczywa 2-3 łyżki octu jabłkowego z miodem, ja używam Roleskiego sól, czarny pieprz Jeśli chcesz być na bieżąco z moimi przepisami zapraszam na Instagram Więcej pysznych pomysłów na sałatki znajdziesz >> TUTAJ << Usmażony na rumiano boczek, osącz z nadmiaru oleju na ręczniku papierowym. Tak właśnie powstała prosta i niezwykle smaczna sałatka z pieczonej brukselki z boczkiem. Warzywo przełóż do miski, dodaj przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, oliwę z oliwek, miód oraz sól i czarny pieprz do smaku. Krok 2: Brukselkę dokładnie obtocz w przyprawach, przełóż na blachę do pieczenia wyłożoną papierem do pieczenia.