Sałatka z tuńczykiem i sosem koperkowym

Bogumiła
Śniadania
03.01.2018 14:02
Sałatka z tuńczykiem i sosem koperkowym

2 jajka 70g mieszanki sałat 2 ogórki gruntowe 2 małe pomidory malinowe 1 mała papryka spiczasta ramiro 3 łyżki zielonych oliwek bez zalewy 2 łyżki orzeszków piniowych lub np. pekan sól, pieprz Sos koperkowy: 2 łyżeczki łagodnej musztardy np. miodowej ¼ pęczka koperku 2 łyżki octu z białego wina 1 łyżka płynnego miodu np. lipowego 1 mały ząbek czosnku 70 ml oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia sól Przygotowanie: Mega prosta i pełna witamin, jeżeli macie problem z dostaniem z świeżego tuńczyka, użyjcie tego z puszki. Krok 4: Orzeszki upraż przez 2-3 minuty na suchej patelni na mocnym ogniu, mieszając kilka razy aby się nie przypaliły. Podsmaż na mocno rozgrzanej patelni z nieprzywierającą powłoką, około 2 minuty potrząsając czasami aby ryba usmażyła się równomiernie. Jeśli chcesz być na bieżąco z moimi przepisami zapraszam na Facebook i Instagram. Sałatka z tuńczykiem i sosem koperkowym Składniki: 200g świeżego fileta tuńczyka 1 łyżka oleju np. rzepakowego Moja ulubiona sałatka śniadaniowa z tuńczykiem z super szybkim sosem koperkowym. Następnie przełóż na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym aby osączyć z nadmiaru tłuszczu.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kuron.com.pl/przepisy/salatka-z-tunczykiem-i-sosem-koperkowym/