czekolady gorzkiej 4 jajka 1 szklanka cukru 1 łyżka cukru waniliowego (miałam swojski) 1 niepełna szklanka mąki Wykonanie: Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Wystarczy roztopić masło z czekoladą, dobrze ubić jajka, potem to razem wymieszać. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem, lub polać polewą czekoladową. Na koniec wsypać mąkę, znów wymieszać i upiec. Składniki: 1 kostka masła (200 g.) 250 g. Miskę postawić na garnku z gotującą wodą. Zrobiłam z myślą o synu, bo bardzo lubi. Masło i czekoladę roztopić w kąpieli wodnej. Masło pokroić na mniejsze kawałki, czekoladę połamać. Piec w piekarniku nagrzanym do 170 stopni, 40-45 minut.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://agusiowesmakolyki.blogspot.com/2020/07/brownie.html