1 op. okrągłych biszkoptów, petitków 400 g serka homogenizowanego, waniliowego 500 ml śmietanki 30% lub 36% 1 łyżka cukru pudru 1 op. galaretki czerwonej 1 op. galaretki zielonej 1 op. galaretki żółtej 2 op. galaretki krystalicznej Do jednej z nich dodajemy zimną galaretkę czerwoną (do zlewu wstawiamy garnek z galaretką zieloną), miksujemy krótko. Dodatkowo: drobne owoce – truskawki, maliny, borówki amerykańskie, winogrona Na dnie wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy (24cm) rozkładamy biszkopty. Galaretkę czerwoną, zieloną i żółtą rozpuszczamy osobno, każdą w 3/4 szklanki gorącej wody. Udostępnij Zapisz Przepyszne ciasto bez pieczenia, przygotowane na bazie kremówki, serków homogenizowanych i galaretki. Galaretkę czerwoną wstawiamy do zlewu z zimną wodą, aby przestygła najszybciej. Galaretki krystaliczne rozpuszczamy w 3 szklankach gorącej wody. Leciutkie jak chmurka, z warstwą owoców na wierzchu.